Πωλείται αγροτεμάχιο / Land for sale

Πωλείται αγροτεμάχιο 2,5 στρεμμάτων, εντός οικισμού στο Σαρακινάδο Ζακύνθου, Ελλάδα.
Land for sale 2.5 acres in the village of Sarakinado at Zakynthos island Greece. πληροφορίες / ιnformation: nikpapcult@gmail.com


Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

τι είναι η 3η Σεπτεμβρίου

3η Σεπτεμβρίου

Η επανάσταση της 3ης Σεπτεμβρίου. Διακρίνεται έφιππος ο Δημήτριος Καλλέργης (Συλλογή Λ। Ευταξία, Αθήνα)

Με τον όρο επανάσταση της 3ης Σεπτεμβρίου περιγράφονται τα γεγονότα του 1843, τα οποία κατέληξαν στην παραχώρηση συντάγματος από τον Όθωνα και στην μετάβαση της Ελληνικής πολιτείας από την απόλυτη μοναρχία στη συνταγματική μοναρχία.

Οκτώ χρόνια μετά την ενηλικίωση του Όθωνα, η κατάσταση στον ελλαδικό χώρο ήταν δραματική. Μεγάλα προβλήματα όπως η αγροτική γη, οι εθνικές γαίες, η εκπαίδευση κ.ά. συνέχισαν να ταλανίζουν την χώρα, με αποτέλεσμα την δικαιολογημένη δυσφορία του λαού. Ο απολυταρχικός τρόπος άσκησης της εξουσίας του παλατιού πολλές φορές οδηγούσε σε μικροεξεγέρσεις, οι οποίες καταστέλλονταν αμέσως από τον κυβερνητικό στρατό. Το παλάτι συγκέντρωνε το γενικό μίσος και αποτελούσε τον στόχο της πολιτικής πάλης.

Το 1840, ο Μακρυγιάννης ίδρυσε μια παράνομη οργάνωση, με σκοπό την επιβολή συντάγματος. Στην οργάνωση σύντομα μυήθηκαν οπλαρχηγοί και αγωνιστές του '21, οι οποίοι είχαν παραγκωνισθεί από τους Βαυαρούς. Τα μέλη της οργάνωσης δεσμεύονταν με όρκο στην πατρίδα και στην Ορθοδοξία. Μερικοί από τους οπλαρχηγούς που μυήθηκαν ήταν οι Θεόδωρος Γρίβας, Μήτρος Δεληγιώργης, Κριεζιώτης κ.α.

Στη συνέχεια, ο Μακρυγιάννης έστρεψε την προσοχή του στους πολιτικούς και κατέβαλλε μεγάλη προσπάθεια έτσι ώστε να μυήσει έμπιστα άτομα. Προσέγγισε και μύησε τον αρχηγό του Ρωσικού κόμματος, τον Ανδρέα Μεταξά, σημαντική προσωπικότητα της εποχής, ενώ στη συνέχεια προσχώρησε στο κίνημα και ο αρχηγός του Αγγλικού κόμματος, Ανδρέας Λόντος. Αυτοί οι δύο κατόρθωσαν να μυήσουν τις πιο εξέχουσες προσωπικότητες της εποχής όπως τους: Ρήγα Παλαμήδη, Κωνσταντίνο Κανάρη, Χρύσανθο Σισίνη, Κωνσταντίνο Ζωγράφο κ.α. Για να επιτύχει όμως το κίνημα χρειαζόταν και η συνεργασία του στρατού. Για τον λόγο αυτό μύησαν τον συνταγματάρχη Δημήτριο Καλλέργη. Για να επιτύχουν τους σκοπούς τους, φρόντισαν να τον μεταθέσουν από το Άργος στην Αθήνα και να τον διορίσουν στρατιωτικό διοικητή της Αθήνας। Ο Καλλέργης κατάφερε να φέρει σε επαφή τους κινηματίες και με άλλους στρατιωτικούς, όπως τον Σπυρομήλιο, και να τους πείσει να προσχωρήσουν στην οργάνωση. Λίγο πριν το ξέσπασμα του κινήματος, σχηματίστηκε τριμελής επιτροπή που σχηματίστηκε από τους Ανδρέα Μεταξά, Μακρυγιάννη και Δημήτριο Καλλέργη. Ο καθένας αντιπροσώπευε έναν διαφορετικό κόσμο: ο Μεταξάς τον πολιτικό, ο Μακρυγιάννης τον λαϊκό και ο Καλλέργης τον στρατιωτικό.


Η επανάστασης της 3ης Σεπτεμβρίου σε επιστολικό δελτάριο των αρχών του 20ου αι।

Η αρχική ημερομηνία εκδήλωσης του κινήματος είχε ορισθεί να είναι η 25η Μαρτίου 1844, για να συμπίπτει με τον εορτασμό της επανάστασης. Ο ενθουσιώδης όμως Μακρυγιάννης διέδωσε το μυστικό σε πολλούς, με αποτέλεσμα να επισπευσθεί η εκδήλωση του κινήματος. Το κίνημα είχε αποφασισθεί να ξεσπάσει στους στρατώνες, έτσι ώστε να ακινητοποιηθούν άμεσα τα στελέχη του Οθωνικού καθεστώτος. Έτσι, την νύχτα της 2ης προς 3ης Σεπτεμβρίου πολλά σημαίνοντα στελέχη του κινήματος κατευθύνθηκαν προς το σπίτι του Μακρυγιάννη για να δώσουν το τελικό σύνθημα. Η χωροφυλακή παρατήρησε τις ύποπτες κινήσεις γύρω από την οικία του και την περικύκλωσαν. Ο Καλλέργης, συνειδητοποιώντας την κρισιμότητα της κατάστασης, κατέφθασε στους στρατώνες και ξεσήκωσε τους αξιωματικούς με το σύνθημα "Ζήτω το Σύνταγμα". Αμέσως διέταξε έναν λόχο να διαλύσει την πολιορκία του οίκου του Μακρυγιάννη και άλλον ένα να ανοίξει τις φυλακές του Μεντρεσέ, ενώ αυτός παράλληλα κατευθυνόταν[1] με 2.000 στρατιώτες στα ανάκτορα. Επιπλέον είχε στείλει στρατιωτικά αποσπάσματα να καταλάβουν το νομισματοκοπείο, την Εθνική Τράπεζα, το Δημόσιο Ταμείο και τα διάφορα υπουργεία.

Η άφιξη του στρατού με ζητωκραυγές και συνθήματα συντέλεσε, ώστε να σπεύσουν προς τα ανάκτορα και οι κάτοικοι της Αθήνας και να ενωθούν με τον στρατό. Ο Βασιλιάς έστειλε τον υπασπιστή του Γρίβα Γαρδικιώτη και τον υπουργό στρατιωτικών Κωνσταντίνο Βλαχόπουλο να βολιδοσκοπήσουν την κατάσταση και να προσπαθήσουν να μεταπείσουν τους στρατιώτες. Κατά διαταγή όμως του Καλλέργη συνελήφθησαν αμέσως. Ο Όθωνας, φοβούμενος για τα χειρότερα, έστειλε τον Στάινστορφ, τον διαγγελέα του, στον Σχινά για να φέρει τα πυροβόλα. Ο τελευταίος όμως προτίμησε να συνταχθεί με τους επαναστάτες.

Στις 3 τα ξημερώματα προσήλθαν όλοι οι σύμβουλοι επικρατείας για να επικυρώσουν τις επαναστατικές πράξεις. Το συμβούλιο αναγνώρισε το κίνημα, καθόρισε την σύγκληση Εθνοσυνέλευσης και διόρισε επιτροπή υπό τους Γεώργιο Κουντουριώτη, Λ. Μαυρομιχάλη, Γ. Λινιάνα, Γ. Ψύλλα, Ανδρέα Λόντο και Κ. Προβελέγγιο, η οποία θα παρουσίαζε τις αποφάσεις του στον Βασιλιά. Το νέο υπουργικό συμβούλιο, στο οποίο συμμετείχαν στελέχη και από τα τρία μεγάλα κόμματα είχε ως εξής: Πρόεδρος και υπουργός εξωτερικών Ανδρέας Μεταξάς, υπουργός στρατιωτικών ο Ανδρέας Λόντος, υπουργός Ναυτικών ο Κωνσταντίνος Κανάρης, υπουργός Δικαιοσύνης ο Λέων Μελάς, υπουργός εκκλησιαστικών & παιδείας ο Μιχαήλ Σχινάς, υπουργός Οικονομικών ο Δρόσος Μανσόλας και υπουργός Εσωτερικών ο Ρήγας Παλαμήδης.

Ο λαός και ο στρατός διαλύθηκαν στις 3 το μεσημέρι, αφού πληροφορήθηκαν ότι όλα τα αιτήματα έγιναν αποδεκτά. Τέλος, με βασιλικά διατάγματα η 3η Σεπτεμβρίου ανακηρυσσόταν σε μέρα εθνικής γιορτής, ενώ ο Δημήτριος Καλλέργης παρασημοφορούνταν, ως αρχηγός[2] του επαναστατικού κινήματος.

Τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο έγιναν οι εκλογές του 1843 και οι εκλεγμένοι πληρεξούσιοι συγκρότησαν την συνταγματική Εθνική Συνέλευση που είχαν απαιτήσει όσοι έλαβαν στην επανάσταση της 3ης Σεπτεμβρίου και έγραψαν Σύνταγμα το οποίο υπέγραψε ο Όθωνας.


πηγή:

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7_%CF%84%CE%B7%CF%82_3%CE%B7%CF%82_%CE%A3%CE%B5%CF%80%CF%84%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85

άλλα:

· “Το μεγάλο μας τσίρκο”, http://afmarx.wordpress.com/2007/03/25/megalo-tsirko/

· H 3η Σεπτεμβρίου 1843 και η διαθήκη του Mακρυγιάννη: http://www.aspe.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=312&Itemid=

· Σαν σήμερα 3 Σεπτεμβρίου 1843 : http://www.madata.gr/epikairotita/san-simera/41978.html





Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ;

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ;

Μην είναι τα ψηλά βουνά, η θάλασσα, οι κάμποι,
ο καθαρός της ουρανός κι ο ήλιος της που λάμπει;

Μην ειν' τα τρένα του ΟΣΕ, μην είναι τα λιμάνια,
μην είναι o πολιτισμός και η υπερηφάνεια;

Μην ειν' τ' αεροδρόμια, ΕΛΤΑ, ΟΤΕ, και δρόμοι,
μην ειν' ο πατριωτισμός, το Σύνταγμα κι οι Νόμοι;

Μην είναι η ενέργεια, τα τυχερά παιχνίδια,
μην είναι μες στα πέλαγα σκόρπια νησιά στολίδια;

Μην είναι η ιστορία της, ένα......... αρχαίο θάμα,
μην είναι το φιλότιμο που λέει κι Ομπάμα;

Αν όλα τα πουλήσουμε για δανεικά και χρέη,
θα 'ναι η πατρίδα ελεύθερη κι εμείς νοικοκυραίοι;

Αν όλα τα πουλήσουμε, τί θα 'χουμε να λέμε;
Μήπως μες στην απελπισιά τη μοίρα μας θα κλαίμε;

Αν όλα τα πουλήσουμε, μένουμε μ’ άδεια χέρια
κι υπόδουλοι στην τρόικα, θα ζούμε στη μιζέρια.

Μένουμε δίχως όνειρα, ελπίδες, προσδοκίες,
πληρώνοντας πολύ ακριβά λάθη και αμαρτίες.

Στη βιοπάλη μια ζωή και τ’ όφελος και κέρδος,
να ροκανίζει στα στερνά τη σύνταξη ο Λοβέρδος.

Ξεπέσαμε απ' τους Περικλή, Σόλωνα, Μπουμπουλίνα,
στη Τζάκρη, στον Πεταλωτή, στη Λούκα και στην Τίνα.

Και από χώρα θαυμαστή σε όλους τους αιώνες,
κράτος μπουρδέλο γίναμε γεμάτο απατεώνες.

Γιατί αυτοί που κυβερνούν, αντί να σε φροντίζουν,
Πατρίδα σε βιάζουνε, σε κλέβουν, σε ξεσκίζουν.

Λαδώματα, προμήθειες, μίζες και φακελάκια,
να τρώνε τον αγλέουρα, κουμπάροι, μπατζανάκια.

Αχόρταγοι κι αδίστακτοι, θα φτάσουνε μια μέρα,
Ελλάδα, να σ’ αφήσουνε, χωρίς νερό κι αέρα.

ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΑΛΙΚΟΥ
alikos@e-rock.gr
βρέθηκε εδώ: http://kafeneio-gr.blogspot.com/2010/07/blog-post_3429.हटमल

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ
HAPPY EASTER

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

ΩΧ ΤΑ ΝΕΦΡΑ ΜΟΥ



"ΩΧ ΤΑ ΝΕΦΡΑ ΜΟΥ" του Μπάμπη Τσικληρόπουλου.

Παραστάσεις: Παρασκευή 5 και Σάββατο 6 Μαρτίου στη σκηνή του Μουσικού Γυμνασίου στη Ζάκυνθο, ώρα 21:00.

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Καμπίτσης, Σκηνικά Κουστούμια: Νίκος Παπαδάτος, Μουσική επιμέλεια: Μιχάλης Τσαούσης.

Παίζουν: Αντώνης Αγαλιανός - Νεφράς, Θοδωρής Καμπίτσης - Μητσάρας, Παναγιώτης Πυλαρινός - Μπούλης, Αγγελική Σούλη - Μαγδαληνή.


Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ

προς όλους τους ερωτευμένους

ΜΟΝΑΔΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ

ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ

Μια φορά κι έναν καιρό, υπήρχε ένα νησί στο οποίο ζούσαν όλα τα συναισθήματα. Εκεί ζούσαν η Ευτυχία, η Λύπη, η Γνώση, η Αγάπη και όλα τα άλλα συναισθήματα.

Μια μέρα έμαθαν ότι το νησί τους θα βούλιαζε και έτσι όλοι επισκεύασαν τις βάρκες τους και άρχισαν να φεύγουν.

Η Αγάπη ήταν η μόνη που έμεινε πίσω. Ήθελε να αντέξει μέχρι την τελευταία στιγμή.

Όταν το νησί άρχισε να βυθίζεται, η Αγάπη αποφάσισε να ζητήσει βοήθεια. Βλέπει τον Πλούτο που περνούσε με μια λαμπερή θαλαμηγό. Η Αγάπη τον ρωτάει: «Πλούτε, μπορείς να με πάρεις μαζί σου;», «Όχι, δεν μπορώ» απάντησε ο Πλούτος. «Έχω ασήμι και χρυσάφι στο σκάφος μου και δεν υπάρχει χώρος για σένα».

Η Αγάπη τότε αποφάσισε να ζητήσει βοήθεια από την Αλαζονεία που επίσης περνούσε από μπροστά της σε ένα πανέμορφο σκάφος. «Σε παρακαλώ βοήθησέ με» είπε η Αγάπη. «Δεν μπορώ να σε βοηθήσω Αγάπη. Είσαι μούσκεμα και θα μου χαλάσεις το όμορφο σκάφος μου» της απάντησε η Αλαζονεία.

Η Λύπη ήταν πιο πέρα και έτσι η Αγάπη αποφάσισε να ζητήσει από αυτή βοήθεια.«Λύπη άφησέ με να έρθω μαζί σου». «Ω Αγάπη, είμαι τόσο λυπημένη που θέλω να μείνω μόνη μου» είπε η Λύπη.

Η Ευτυχία πέρασε μπροστά από την Αγάπη αλλά και αυτή δεν της έδωσε σημασία. Ήταν τόσο ευτυχισμένη, που ούτε καν άκουσε την Αγάπη να ζητά βοήθεια.

Ξαφνικά ακούστηκε μια φωνή: «Αγάπη, έλα προς τα εδώ! Θα σε πάρω εγώ μαζί μου!». Ήταν ένας πολύ ηλικιωμένος κύριος που η Αγάπη δεν γνώριζε, αλλά ήταν γεμάτη από τέτοια ευγνωμοσύνη, που ξέχασε να ρωτήσει το όνομά του. Όταν έφτασαν στην στεριά ο κύριος έφυγε και πήγε στο δρόμο του.

Η Αγάπη γνωρίζοντας πόσα χρωστούσε στον κύριο που τη βοήθησε, ρώτησε την Γνώση: «Γνώση, ποιος με βοήθησε»; «Ο Χρόνος» της απάντησε η Γνώση. «Ο Χρόνος;;» ρώτησε η Αγάπη. «Γιατί με βοήθησε η Χρόνος;» Τότε η Γνώση χαμογέλασε και με βαθιά σοφία της είπε: «Μόνο ο Χρόνος μπορεί να καταλάβει πόσο μεγάλη σημασία έχει η Αγάπη».

από τον Μάνο Χατζιδάκη

ΑΝΤΕΧΕΤΕ;

http://www.youtube.com/watch?v=B63I9X6rMlo


UNIT FOR MEASURING EMOTIONS


THE ISLAND OF EMOTIONS


Once upon a time there was an island where all feelings lived. There lived the Happiness, Sadness, Knowledge, Love and all the other emotions.

One day they heard that their island will sink so they all repaired their boats and started to leave.

Love was the only one left behind. She wanted to stand up to the last minute.

When the island started sinking, Love decided to ask for help.

She sees the Wealth that went with a shiny yacht. The Love asks him: “Wealth, can you get with you?”, “No, replied the Wealth, I have gold and silver in my boat and there is no place for you”.

The Love then decided to seek help from the Arrogance that also passed in front with a beautiful vessel. “Please help me,” said Love. “I cannot help you Love. You're all wet and you ‘ill ruin my beautiful my boat” replied the Arrogance.

The Sadness was further so Love decided to ask his assistance. “Sadness let me go with you.” “Oh Love, I'm so sad I want to stay alone,” said sorry.

Happiness passed before Love and it did not give it importance. He was so happy, not even listen to Love callings for help.

Suddenly love heard a voice: “Love, come hither, I'll take you with me.” It was a very old gentleman who Love did not know, but was filled with such gratitude that she forgot to ask his name. When they reached the shore at main he left and went his way.

Love knowing how much owed to the principal who helped, asked the Knowledge: “Knowledge, who helped me?” Time "replied Knowledge. “The Time??”, asked Love. “Why the Time helped me?”

Then Knowledge smiled and with deep wisdom replayed:

“Only time can understand how important Love is.”


Manos Hatzidakis

(translation: Nikos Papadatos)

http://www.youtube.com/watch?v=B63I9X6rMlo